Zo voorkom je ingegroeide haartjes

Ingegroeide haartjes zijn geen pretje. Maar wie scheert, heeft er kans op; niet alleen in het gezicht, maar ook op andere gevoelige plekken. Toch zijn er slimme manieren om ze te voorkomen!

De juiste richting
Scheer in de juiste richting; altijd met de haargroei mee. Zo beschadig je je huid niet en voorkom je ontstekingen en irritaties. Het enige nadeel is dat je je huid iets minder glad krijgt.

Niet te glad
En dat is dan direct weer een voordeel! Want hoe meer je haar op de oppervlakte van de huid geschoren is, hoe groter de kans is dat hij naar binnen groeit.

Scheer altijd nat
Natte haren zijn veel minder stug dan droog haar. Gebruik voor een nog beter resultaat een goede scheerolie, -gel of –schuim.

Scherp zijn
Gebruik een scherp scheermesje. Botte scheermesjes kunnen de haren niet goed strak afsnijden, waardoor er een dun gedeelte onder de huid blijft en ze moeilijker naar buiten groeien.

Reinigen
Reinig je huid goed, zodat je geen verstoppingen kunt veroorzaken. In onze salon bieden we behandelingen voor mannen aan, waarbij we de huid goed reinigen en je de juiste producten kunnen adviseren.

Water en goede vetten
Eet gezond en genoeg goede vetten en drink genoeg water, zodat je huid gezond is. Dit helpt echt tegen ingegroeide haartjes!

Vermijd alcohol
Dat biertje hoef je niet constant af te slaan, maar alcohol in huidverzorgingsproducten kun je beter vermijden, omdat die de huid uitdrogen.