5 GOEDE VOORNEMERS VOOR MOOI HAAR

1: Stylingtools en borstels regelmatig schoonmaken
Wist je dat je stylingtools en borstels al snel vol gaan zitten met bacteriën en overblijfselen uit je haar? Al het vuil dat in je haar zit, kam je eruit en komt in je borstel of op je stylingtool terecht. Zorg er daarom voor dat je ze eens in de zoveel tijd schoonmaakt. Het beste is om je haren na elke borstelbeurt meteen uit je borstel(s) te halen en ze 1 keer per maand een goede schoonmaakbeurt te geven door ze te weken in lauwwarm water met babyshampoo. Je stijl- of krultang kun je het beste schoonmaken met babydoekjes.

2: Zachter zijn voor nat haar
Je kent het wel: je hebt haast en komt net uit de douche. Het eerste wat je doet is je natte haren in een knot gooien om vervolgens weer snel door te gaan. Dit is zo slecht voor je haar! Wanneer je haar nat is, is het een stuk breekbaarder. Laat je haar dus eerst goed drogen voordat je er met een borstel doorheen kamt. Kam het voorzichtig uit, het liefst met een kam met grote tanden zodat je haren minder snel afbreken.

3: Van beneden naar boven borstelen
Waarschijnlijk sta je er niet bij stil en borstel je je haar op de automatische piloot van de wortels naar de punten. Maar van boven naar beneden borstelen kan je haar makkelijk beschadigen en afbreken, super slecht dus! Daarbij werk je gespleten punten in de hand. Je kunt het beste op het midden van de lengtes beginnen en naar de punten toe borstelen. Vervolgens borstel je vanaf de hoofdhuid naar beneden.

4: Juiste temperatuur gebruiken voor stylingtools
Wanneer je een stylingtool of föhn op de maximale temperatuur zet, haal je de beschermende hydrateringslaag op je haar weg, waardoor het gaat afbreken en beschadigd. Je hebt verschillende hittestanden op je stylingtools. Natuurlijk ben je een stuk sneller klaar als je de stand op zijn heetst zet. Toch zorgt dit er helaas ook voor dat je haar sneller beschadigd. De föhn kun je het best op de 1e stand stand zetten en je stijl- of krultang op 180 graden.

5: Minder vaak droogshampoo gebruiken
Heb je een vette hoofdhuid? Dan gebruik je vast regelmatig droogshampoo tussen de wasbeurten door. Erg handig natuurlijk, want je haar ziet er hierdoor gelijk frisser uit. Maar wist je dat droogshampoo ook schadelijk kan zijn? Droogshampoo creëert een ‘laagje’ op je hoofdhuid zodra jij het product in je haar sprayt. Als je het product vaak gebruikt krijgen je haarzakjes uiteindelijk geen zuurstof meer. Voorkom dit door je hoofdhuid tijdens het wassen ook grondig mee te nemen.